Idrettslaget Pilbuen

Stimulering og egenutvikling med idrett

Troms Funksjonshemmedes Idrettkrets - nedlagt

Den 8. desember 2007 var en historisk dag. Da var det 16. og siste kretsting i Troms Funksjonshemmedes Idrettskrets avholdt, og kretsen ble enstemmig nedlagt.

Tilstede på kretstinget var leder Alf Bjerkås, representanter fra Bocciaklubben Knall (Nordreisa), Harstad Helsesportlag, Idrettslaget Pilbuen og Tromsø Helsesportlag. I tillegg var Geir Pedersen som er Utviklingskonsulent i Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund, tidligere kretssekretær gjennom 14 år Hanna Borch Johansen og Hedi Anne Birkeland som er Visepresident i Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund. Hedi Anne har vært i NFI i hele 35 år.

Bakgrunnen for dette siste kretstinget er at Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund allerede er vedtatt nedlagt, som et ledd i integreringsprosessen av funksjonshemmede inn i de ordinære idrettslagene i Norge. Helsesportlagene og handikapidrettslagene i Troms blir den 1. januar 2008 automatisk lagt ned, og kretstinget ble avholdt for å avslutte historien på en ordentlig og verdig måte. En vemodig dag, men likevel nødvendig.

Fra 2008 blir lagene med i det nyopprettede Fleridrettsforbundet, som skal organisere aktivterer for Boccia, Teppecurling, Friskis & Svettis. Dermed er vi fortsatt med i idrettsnorge, og har rettighetene våre som før.

Siden kretsen er nedlagt må lagene i Troms i større grad på egen hånd organisere et samarbeide og arrangere aktivteter seg i mellom. Det gjenstår å se hva fremtiden bringer, men vi i Pilbuen har håp om at dette er starten på en ny æra, og ikke at dette er slutten på noe.

Etter kretstinget var det middag med utdeling av utmerkelser til de som har vært med å bidratt i tinget. Mer infor kommer senere når vi får bilder fra NHF Tromsø som hjalp oss med å ta litt bilder.

Søk opp en ressurs:
Google
 

 

Da kan du lime inn følgende kode i ditt html dokument:

Bare kopier koden og lim inn!

Nyheter

Informasjon

Pilbuen IL
Tromsø Dagsenter
Vestregata 15
9008 Tromsø

Har du lyst til å bli medlem - kontakt oss..

Tlf. 77 69 78 52
post@pilbuen.no

Funksjonshemming og/eller handicap er ikke et krav for å bli medlem

Legg oss i Dine favoritter